En son konular
KURDELA KURABİYE
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Kekler/Pastalar/Kurabiyeler
1 sayfadaki 1 sayfası
KURDELA KURABİYE
İşler Bitti Dönebilirsin…
Yaklaşık 3 düzine kurabiye için;
150 gr kuru ve şekerlenmiş kızılcık veya vişne
½ su bardağı vişne reçeli veya kızılcık reçeli
1 + ½ yemek kaşığı toz şekeri
¼ çay kaşığı badem esansı
Dolgu malzemesi olarak kullanacağımız bu malzemeleri şöyle hazırlıyoruz
arkadaşlar. Bunu isterseniz 4 gün öncesine kadar pişirmiş olabilirsiniz.
Daha sonra ekşimeye başlayacaktır.
Reçeli, şekeri ve kuru meyveleri bir sos tenceresi içine alalım. Orta
ısıda kaynama noktasına gelene kadar pişirelim ve ocağı kapatalım.
Ilınınca içine badem esansını atalım ve vakumlu bir cam kavanozda
buzdolabında muhafaza edebiliriz. Aynı gün yapacaksanız eğer, iyice
soğumuş ve buzdolabında en az 1 saat bekletilmiş olmalı.
Hamurumuz
2 su bardağı elenmiş un
¼ çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı tuz
¾ su bardağı toz şekeri
11 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 büyük yumurta
1 çorba kaşığı vanilya esansı veya 2 paket
½ çay kaşığı badem esansı
Un, kabartma tozu ve tuzu kendi aralarında harmanlayalım.
Tereyağı ile toz şekerini 3 dakika için mikserle çırpalım ve yumurtayı
ekleyip tekrar çırptıktan sonra vanilya ile badem esansını ekleyerek son
defa karıştırdıktan sonra, unlu karışımı azar azar ilave ederek yumuşak
bir kurabiye hamuru elde edelim.
Hamuru dört eşit parçaya ayıralım. Folyo veya strech film üzerine ilk
hamuru uzunlamasına yayalım, hafifçe bastıralım. Daha önce pişirmiş
olduğumuz reçelli sosu da 3 eşit miktarda kullanacağız. İlk sostan
hamurun üzerine yayalım. İkinci hamuru sosun üzerine yayalım ve tekrar
sos ile kaplayalım ve kalan hamur ile sosu da aynı şekilde yaptıktan
sonra arzu ederseniz hamuru tam ortadan ikiye bölerek folyo veya strech
filme sararak 1 – 2 saat için derin dondurucuda bekletelim.
Fırını önceden 180 derecede ısıtalım. Fırın tepsisi içine yağlı kâğıt
serelim. Dondurucudan çıkardığımız hamurları 6 mm’lik eşit kalınlıklarda
keskin bir bıçak veya misina ile dilimleyerek biraz aralıklı olmak
üzere tepsiye dizelim ve sıcak fırında 10 – 15 dakika yanları çok hafif
kahverengi oluncaya ya da kurabiyeler altın rengine bürünene kadar
pişirelim. Pişen kurabiyelerin kâğıda yapışmasını önlemek için hemen bir
spatula yardımı ile tel bir raf üzerine dizelim ve iyice soğutalım.
Kurabiyeler hava almayacak şekilde saklanırsa 1 hafta tazeliğini korur.
Bir ay içinde pişmiş halde dondurucuda saklanabilir. Pişmemiş hamuru 2
ay dondurucuda tutabilirseniz.
NUR_UL HAK- Üye
- Aktiflik :
Mesaj Sayısı : 310
Puan : 820
Kayıt tarihi : 06/04/12
Nerden : TÜRKİYE
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Kekler/Pastalar/Kurabiyeler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA