En son konular
BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Mutfak Püf Noktaları
1 sayfadaki 1 sayfası
BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?
Pasta yaparken: Pasta yaparken, çiğ meyve şeker kullanıyorsanız eğer, bunların dibe çektiğini göreceksiniz. Bunu engellemek için pastanıza bir miktar mısır unu serpin. Meyve, pişerken suları yoğunlaşır. Böylece pasta hem daha lezzetli olur hem de meyvelerin dibe çökmesini engellemiş olursunuz.
Tarif değiştirirken
Mesela üç yumurta gerektiren bir yemek tarifinde malzemeleri yarı yarıya kullanacaksanız, yumurta sayısını 2’ye indirin. Sıvı malzemeleri de 3 kaşıktan 2’ye indirin. Diğer malzemeleri de aynen bu oranda azaltın.
Sarımsak soyarken
Sarımsak soymanın en zor kısmı, ince zarını çıkarmaktır. Bu işle fazla uğraşmamak için sarımsak dişlerini birkaç dakika soğuk suda bekletin. Zarların kolaysa soyulduğunu göreceksiniz.
Fırın temizlerken
Kesinlikle zor bir iş. Ama bunun da bir kolayı var. Bir kaba kaynar su ve bir limon koyun ve malzemeyi fırına yerleştirin. Beş dakika kadar suyu kaynatmaya devam edin. 1-2 dakika bekledikten sonra yumuşak bir bezle fırının iç kısmını çok kolay temizlediğinizi göreceksiniz.
Muzların kararmaması için
Pasta ve keklerimizde sık sık kullandığımız bir meyve muz. En büyük şikayetimiz ise kararması. Ancak bunun da bir yöntemi var. Muzu işleme tabi tutmadan önce kabuklarını soyun. Kullanacağınız muzları içi su dolu bir kapta 20 dakika kadar bekletin. Böylece kararmalarını engellemiş olacaksınız.
Izgara et
Izgarada et pişirirken, etin kanını kaybetmemesi gerekiyor. Bu nedenle et pişerken asla çatal batırmamalısınız. Etin cinsine göre üzerinde kırmızı/beyaz damlacıklar oluşmuşsa pişmiş demektir. Bunu görünce tersini çevirmeniz gerekir.
Bakliyatları pişirmeden önce
Bakliyatları pişirmeden önce su dolu bir kaba koyup beş dakika bekletin. Arada da elinizle karıştırın. Bu kirlerin çıkıp suya karışmasını sağlar. Sonra da bakliyatları süzgeçten geçirin. Su dolu başka bir kaba alın ve en az sekiz saat bekletin.
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Mutfak Püf Noktaları
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA