Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Essalamu Aleykum ve Rahmetullah ve Berekatu..

Bayan Kardeşlerimize Özel İslami paylaşım Sitemize Hoşgeldiniz..

Hayırlı Paylaşımlarda bulunmanız ve daha kaliteli Hizmetler için lütfen Üye olunuz..



En Nisa Forum ekibi..




Join the forum, it's quick and easy

Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Essalamu Aleykum ve Rahmetullah ve Berekatu..

Bayan Kardeşlerimize Özel İslami paylaşım Sitemize Hoşgeldiniz..

Hayırlı Paylaşımlarda bulunmanız ve daha kaliteli Hizmetler için lütfen Üye olunuz..



En Nisa Forum ekibi..


Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» Kocası çoğu Zaman Namaz Kılmayan Bir Kadının Kocasıyla Olan Durumu Zinâ Sayılır Mı?
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyC.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA

» selamun aleykum
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPerş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA

» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPtsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA

»  Kadir Gecesinin Fazileti
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyCuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA

» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyCuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA

» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA

» Ramazan Borcunun Kazası
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA

» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA

» İftarda Acele Etmenin Fazileti
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA

» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA

» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA

»  Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
LEZZET KAYNAĞI OTLAR EmptyPerş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA


LEZZET KAYNAĞI OTLAR

Aşağa gitmek

LEZZET KAYNAĞI OTLAR Empty LEZZET KAYNAĞI OTLAR

Mesaj tarafından EN_NİSA Perş. Nis. 12, 2012 11:45 am




Mutfakların baş tacı olan otları, ne güzel ki, artık daha yakından tanıyoruz. Salatalarımız artık daha zengin, çaylarımız daha renkli, yemeklerimiz bu otlardan yayılan rayihalarla daha lezzetli. Ama fazla bilginin kimseye zararı yok, bu nedenle sofralarımızın lezzet kaynağı otlara “zoom” yapıyoruz.


ADAÇAYI: Kullanılan kısımları yaprakları, sapları ve çiçekleri. Güney Anadolu’da yetişir. Çorba, söğüş, kaz ve domuz eti, ızgara et, ton balığı, av eti, kabak haşlaması, salata, sos, dolmalık harç, sebzeler ve benzeri yemeklerde kullanılır. Adaçayı aynı zamanda sağlık ve estetik açısından da son derece yararlıdır.

DEREOTU: Yaprağı, sapı ve tohumu (çekilmiş veya çekilmemiş) kullanılır. Borş çorbasına, kuzu etine, lahana turşusu veya salatasına, pirinçli dolmalara, beyaz peynire, kabağa, pilava katılır; toz haline getirilen tohumu ise keklere, bisküvilere, bazı kremalara… Taze yaprakları salatalara, yemeklere, çerezlere çeşni, tat ve koku verir.

DEFNE: Kullanılan kısımları yaprakları. Ege, Akdeniz ve Karadeniz sahil bölgelerinde yetişir. Etli veya sebzeli her tür çorbaya, sosa, av etine, balığa, deniz mahsullerine, bazı tür sebzeye (pişerken), patatesli veya domatesli yemeklere lezzet verir. Defne yaprakları aynı zamanda banyoda esans olarak da kullanılır.

FESLEĞEN: Kurutulmuş yaprağı ve çiçeği kullanılır. Hindistan, Afrika, Asya, Avrupa, ülkemizde de Güney Anadolu’da yetişir. Çorba, domatesli sos, domuz, kuzu, dana, balık etleri, lahanalı yemekler, yeşil salata, türlü ve çerezlerde tercih edilir. İştahsızlığa, uykusuzluğa iyi gelir.

MAYDANOZ: Yaprakları, sapı, tohumu ve kökü kullanılır. Batı Avrupa, Akdeniz bölgesi, Makedonya, Lübnan ve ülkemizde de çeşitli bölgelerde yetişir. Tatlılar hariç, salata, çorba dahil her tür yemeğe, zevke göre ve istenilen miktarda konabilir. Karaciğeri ve dalağı olumlu yönde etkilediği de söylenir.

ARAPSAÇI: Kesif bir anason kokusu olan bu ot, dereotunun dallı budaklısını hatırlatıyor. Toprağa yakın yerleri beyaz ve gevrek oluyor. Kavurmalara koku versin diye konulmasının yanı sıra en popüler pişirilme şekli Girit usulü etli yemeğin yapılması.

YABANİ PIRASA: Pırasanın biraz daha kütü ve oldukça lezzetli bir ot. Karışık ot kavurmasının vazgeçilmez elemanı. Bu otu da sadece kavurmalarda kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Tek başına kavrulup yumurta ile yenildiğinde de enfes oluyor.

İĞNELİK: Tek kökten çıkan, toprağa yakın büyüyen ve kavurmaya gelen bir ot. Onun da otlar dünyasında kendine has bir lezzeti bulunur. İğnelik, genellikle karışık ot kavurmalarının içine konur.

ŞEVKETİ BOSTAN: Şevketi bostanın görünümü orada burada biten dikenlere benziyor. Esas lezzetli tarafı yeryüzündeki dikenlerinden çok, yer altında kalan kökleri. Bu otun da hem yemeği hem de haşlaması yapılabiliyor.Ancak çok iyi haşlanması gerekiyor. Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile yeniyor. Bir dikenin bu kadar lezzetli olması insanın aklından bile geçmez herhalde…

EBEGÜMECİ: Türkiye’nin hemen her yerinde ebegümeci bitiyor, toplanıyor ve kavrulup yumurta ile yeniyor. Ama Ege’de karışık ot kavurmalarının vazgeçilmez elemanı.

TURP OTU: İsmine bakıldığında turp ile alakalı olduğu düşünülebilir ama alakası yok. Tek bir kökten yere yakın olarak yayılan turp otu, işini bilen restoranların haşlama salata mönüsündeki vazgeçilmez spesiyalitelerinden biri.

RADİKA: Bu otun doğada bulunanının yaprakları biraz daha küçük olup hafif acımtırak bir tadı vardır. Haşlanıp zeytinyağı ve limon ile yenir. Aşılı radika olarak satılan bir türü daha vardır ki, bunda o acımtırak tat yoktur. Göbeği çok daha dolgundur ve sarımtırak bir renktedir.

EN_NİSA
EN_NİSA
Forum Sahibi
Forum Sahibi

Aktiflik :
LEZZET KAYNAĞI OTLAR Left_bar_bleue999 / 999999 / 999LEZZET KAYNAĞI OTLAR Right_bar_bleue


Mesaj Sayısı : 862
Puan : 2627
Kayıt tarihi : 31/03/12

http://ennisa.forum-express.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz