Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Essalamu Aleykum ve Rahmetullah ve Berekatu..

Bayan Kardeşlerimize Özel İslami paylaşım Sitemize Hoşgeldiniz..

Hayırlı Paylaşımlarda bulunmanız ve daha kaliteli Hizmetler için lütfen Üye olunuz..



En Nisa Forum ekibi..




Join the forum, it's quick and easy

Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Essalamu Aleykum ve Rahmetullah ve Berekatu..

Bayan Kardeşlerimize Özel İslami paylaşım Sitemize Hoşgeldiniz..

Hayırlı Paylaşımlarda bulunmanız ve daha kaliteli Hizmetler için lütfen Üye olunuz..



En Nisa Forum ekibi..


Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» Kocası çoğu Zaman Namaz Kılmayan Bir Kadının Kocasıyla Olan Durumu Zinâ Sayılır Mı?
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyC.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA

» selamun aleykum
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPerş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA

» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPtsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA

»  Kadir Gecesinin Fazileti
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyCuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA

» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyCuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA

» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA

» Ramazan Borcunun Kazası
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA

» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA

» İftarda Acele Etmenin Fazileti
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA

» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA

» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA

»  Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
KIZARTMA NASIL YAPILMALI EmptyPerş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA


KIZARTMA NASIL YAPILMALI

Aşağa gitmek

KIZARTMA NASIL YAPILMALI Empty KIZARTMA NASIL YAPILMALI

Mesaj tarafından EN_NİSA Perş. Nis. 12, 2012 11:46 am





Evet, tatları çok güzel, kızartmaya bayılıyoruz. Bir de yapımı zahmetli olmasa ve koku sorunu yaşamasak… Ne kadar kalorili olduğunu hiç yazmayalım… Gülü seven dikenine katlanır diyerek yemeye de yapmaya da devam ediyoruz. Herkes kızartma için farklı teknikler deniyor. Kullanılan yağlar bile farklı. “Kızartma nedir, nasıl yapılır, en kolay pişirme yöntemi nedir…” gibi bilgileri verelim istedik.

Püf noktaları:


Teflon kaplı alüminyum tava ve bakır tava bu iş için en uygun olanları. Nedeni, ısıyı hızlı iletmeleri. Yağın kalitesi de çok önemli. Yüksek ısıyı dayanıklı olmalı, tadı nötr olmalı, pişerken besinlere kendi tadını vermemeli ve saf olmalı. Yağ seçerken bunlara dikkat edelim:
Teflon kaplı alüminyum tava ve bakır tava bu iş için en uygun olanları. Nedeni, ısıyı hızlı iletmeleri. Yağın kalitesi de çok önemli. Yüksek ısıyı dayanıklı olmalı, tadı nötr olmalı, pişerken besinlere kendi tadını vermemeli ve saf olmalı. Yağ seçerken bunlara dikkat edelim:


Tütme ısısı. Ne demek? Yağın deformasyon başlangıcında tütmeye başladığı nokta demek. Ne kadar yüksek olursa yağ o kadar dayanır ve uzun ömürlü olur.

Kimyasal yapısı. Doymamış yağ asitleri ne kadar çoksa hemen okside olur ve yüksek ısıya direnci kalmaz.

Kızartma süresi. Bir yağ, kitlesi kadar malzemeyi kızartıncaya kadar “iyi” vasfını korur. Uzun süren kızartmalara mısırözü ve fıstık yağı tavsiye ediliyor.


Kızartmanın ilkeleri
Kızartacağınız yiyecekleri aynı büyüklükte kesin. Biri büyük, biri küçük olursa büyüğün pişmesini beklerken küçük yanabilir. Eşit boyda olsunlar ki, eşit sürede pişsinler.

Nemli ve soğuk malzemeleri yağa atmayın. Yoksa yağ köpürür ve taşar.

Aynı anda çok şeyi birden kızartmaya kalkmayın.

Ara sıra karıştırmayı unutmayın.


Hangi besin kaç derecede pişer?
140 derece: Kalın etler, havuç, enginar, patates.

180 derece: Kibrit patates, küçük balıklar


Oran çok önemli?
Kızartacağınız yağ ve malzeme orantılı ağırlıkta olmalı. Malzeme yağın yüzde 10-15’i olmalı. Mesela bir kilogram yağa en fazla 150 gram malzeme atabilirsiniz. Ve hepsini bir arada değil. Ayrı ayrı gruplar halinde atın. Kesinlikle daha iyi kızaracak.

Fazla yağlar
Kızarttığınız malzemeleri önce bir tabağa alın. Ve tabağın içinde de kağıt peçete serin. Böylece malzemelerdeki fazla yağ peçeteye akacak. Servis tabağınıza aldığınızda fazla yağdan kurtulmuş olacaksınız.

Süzmek çok önemli
Eğer aynı yağı daha sonra tekrar kullanacaksanız kaldırmadan önce süzmeyi ihmal etmeyin. Yoksa yağ bozulabilir. Patlıcan kızarttığınız bir yağda daha sonra patates kızartmayın. Çünkü aromaları birbirine karışır.
EN_NİSA
EN_NİSA
Forum Sahibi
Forum Sahibi

Aktiflik :
KIZARTMA NASIL YAPILMALI Left_bar_bleue999 / 999999 / 999KIZARTMA NASIL YAPILMALI Right_bar_bleue


Mesaj Sayısı : 862
Puan : 2627
Kayıt tarihi : 31/03/12

http://ennisa.forum-express.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz