En son konular
SOS HAZIRLAMAK
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Mutfak Püf Noktaları
1 sayfadaki 1 sayfası
SOS HAZIRLAMAK
Çorbanın meyanesi, tavuğun beşameli, kızartmanın domates sosu, salatanın zeytinyağı-limonu… Tüm bu yemekleri soslarından ayrı düşündüğünüzde hayatın tadını tuzunu bir kenara atmış olursunuz. Geriye kalanlardan aynı tadı alamazsınız. En az yemeğin kendisi kadar maharet ister sos hazırlamak. Neyin neyle yakıştığını bilmek, malzemeyi doğru kullanmak, kesilmeye, ekşimeye mahal vermeden tam kıvamında bir sos hazırlamak ciddi bir iştir.
Mesela beşamel sosu hazırlarken şunlara dikkat etmek, doğru kıvamı yakalamakta etkili olacaktır:
Sosunuzu mutlaka kısık ateşte hazırlayın.
Una yağı eklerken olabildiğince yavaş davranın ve sürekli karıştırmaya devam edin.
Daha sonra yine yavaşça sütü ilave edip en son olarak da tuzunu ekleyin.
Bu sırayı takip ettiğiniz müddetçe beşamel sosunuz olması gereken kıvamı bulacaktır.
Özellikle kalamardan ayrı düşünülemeyen tarator sosunu hazırlarken de bayat ekmek içi, ceviz, limon suyu ve sarımsağa ek olarak üzüm sirkesi kullandığınız takdirde muhteşem bir lezzet elde edeceksiniz. Sosu hazırladıktan sonra en azından 10 dakika dinlendirirseniz tatlar birbirini iyicene özümseyecektir.
Makarnaların vazgeçilmezi Napoliten sosu hazırlarken hem domatesin kendisini hem domates sosu hem de küp doğranmış konserve domates kullanmakta yarar var. Napoliten sos tamamen domates ağırlıklı bir sos olduğundan domatesin her türlüsünü kullanmak sosun tadını keskinleştirir. Eğer daha yumuşak bir tat elde etmek isterseniz sosun içerisine bir-iki adet küp şeker atabilirsiniz.
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Mutfak Püf Noktaları
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA