En son konular
KARNIYARIK < KIŞ TÜRLÜSÜ
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Sebze Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
KARNIYARIK < KIŞ TÜRLÜSÜ
KARNIYARIK
Malzemeler : (6 kişi için)
7-8 adet ortaboy Patlıcan
2 adet Domates
1 adet Kuru Soğan
300 gr Kıyma
2 kaşık Yağ
1 su bardağı Su
½ su bardağı Sıvı Yağ
1 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Patlıcanlar alacalı şeritler halinde soyulur. Üst kısmı yarıdan biraz fazla olacak şekilde yarılır. ½ bardak Sıvı Yağda soyulan yerler pembeleşinceye kadar kızartılır.
İçi için, 1 kaşık yağda önce çentilmiş soğanlar kavrulur. Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış 1 domates ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Sonra içersine kıyma ilave edilir. Hepsi karıştırılarak kavrulur. İndirilirken içine tuz, karabiber ve maydanoz konur.
Yayvan bir tencereye 1 kaşık yağ konur ve yarık kısımları üste gelecek şekilde patlıcanlar dizilir. Hazırladığımız iç yarık kısımlara bir kaşık yardımı ile doldurulur. 1 adet Domates yuvarlak yuvarlak kesilerek üstlerine konur ve 1 bardak su ilave edilir. Hafif ateşte 20-25 dakika pişirilir.
Kızartılmış patlıcan ağır geliyorsa, kızartmadan da yapılabilir ama geç pişeceğinden suyunu fazla koymak gerekir.
KIŞ TÜRLÜSÜ
Malzemeler : (6 kişi için)
½ Kg Kuşbaşı Et
4 adet Pırasa
4 adet Patates
4 adet Havuç
1 adet Kereviz
2 adet Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Sıvıyağ
1 yemek kaşığı Salça
1 Bardak Sıcak Su
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Yağı tencereye koyup üzerine eti ve doğranmış soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte, soğanlar sararıp et de bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Sebzelerin hepsini yıkayıp ayıklayın. Ceviz büyüklüğünde doğrayın. Patatesi en sonra koymak üzere, hepsini etin üzerine yayın.
Tuz ve karabiber koyup karıştırın. Bir su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte hepsi yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur
Malzemeler : (6 kişi için)
7-8 adet ortaboy Patlıcan
2 adet Domates
1 adet Kuru Soğan
300 gr Kıyma
2 kaşık Yağ
1 su bardağı Su
½ su bardağı Sıvı Yağ
1 demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Patlıcanlar alacalı şeritler halinde soyulur. Üst kısmı yarıdan biraz fazla olacak şekilde yarılır. ½ bardak Sıvı Yağda soyulan yerler pembeleşinceye kadar kızartılır.
İçi için, 1 kaşık yağda önce çentilmiş soğanlar kavrulur. Kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış 1 domates ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Sonra içersine kıyma ilave edilir. Hepsi karıştırılarak kavrulur. İndirilirken içine tuz, karabiber ve maydanoz konur.
Yayvan bir tencereye 1 kaşık yağ konur ve yarık kısımları üste gelecek şekilde patlıcanlar dizilir. Hazırladığımız iç yarık kısımlara bir kaşık yardımı ile doldurulur. 1 adet Domates yuvarlak yuvarlak kesilerek üstlerine konur ve 1 bardak su ilave edilir. Hafif ateşte 20-25 dakika pişirilir.
Kızartılmış patlıcan ağır geliyorsa, kızartmadan da yapılabilir ama geç pişeceğinden suyunu fazla koymak gerekir.
KIŞ TÜRLÜSÜ
Malzemeler : (6 kişi için)
½ Kg Kuşbaşı Et
4 adet Pırasa
4 adet Patates
4 adet Havuç
1 adet Kereviz
2 adet Kuru Soğan
1 yemek kaşığı Sıvıyağ
1 yemek kaşığı Salça
1 Bardak Sıcak Su
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Yağı tencereye koyup üzerine eti ve doğranmış soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte, soğanlar sararıp et de bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Sebzelerin hepsini yıkayıp ayıklayın. Ceviz büyüklüğünde doğrayın. Patatesi en sonra koymak üzere, hepsini etin üzerine yayın.
Tuz ve karabiber koyup karıştırın. Bir su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte hepsi yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Sebze Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA