Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Essalamu Aleykum ve Rahmetullah ve Berekatu..

Bayan Kardeşlerimize Özel İslami paylaşım Sitemize Hoşgeldiniz..

Hayırlı Paylaşımlarda bulunmanız ve daha kaliteli Hizmetler için lütfen Üye olunuz..



En Nisa Forum ekibi..




Join the forum, it's quick and easy

Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Essalamu Aleykum ve Rahmetullah ve Berekatu..

Bayan Kardeşlerimize Özel İslami paylaşım Sitemize Hoşgeldiniz..

Hayırlı Paylaşımlarda bulunmanız ve daha kaliteli Hizmetler için lütfen Üye olunuz..



En Nisa Forum ekibi..


Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» Kocası çoğu Zaman Namaz Kılmayan Bir Kadının Kocasıyla Olan Durumu Zinâ Sayılır Mı?
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyC.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA

» selamun aleykum
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPerş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA

» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPtsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA

»  Kadir Gecesinin Fazileti
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyCuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA

» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyCuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA

» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA

» Ramazan Borcunun Kazası
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyCuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA

» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA

» İftarda Acele Etmenin Fazileti
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA

» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA

» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA

» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPerş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA

»  Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
ZERDE                     <                      Şekerpare     EmptyPerş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA


ZERDE < Şekerpare

Aşağa gitmek

ZERDE                     <                      Şekerpare     Empty ZERDE < Şekerpare

Mesaj tarafından EN_NİSA Perş. Nis. 12, 2012 6:56 pm

ZERDE



Malzemeler : (4-6 kişi için)



1 çay bardağı kırıksız iyi cins Pirinç

2 su bardağı Toz Şeker

1 yemek kaşığı Nişasta

5 su bardağı Su

1 tutam Safran (çay kaşığının ucunda)

1 tutam Zerdeçal

Süslemek İçin

Fındık, Fıstık, Kuş Üzümü, Nar Tanesi, Tarçın Tozu, Ağartılmış Badem



Hazırlanışı :



5 bardak suyun içine pirinç konur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şeker katılıp, kaynatmaya devam edilir.



Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş safran, zerdeçal (safran bulunamazsa sadece zerdeçal) haşlanan pirincin üstüne dökülür. Kaynamaya bırakılır.



Kaynamakta olan karışıma suda ezilmiş nişasta ilave edilir. Kaynatmaya devam edilir.



Pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır. Üzeri süs bölümünde verilenlerden arzu edilenlerle süslenir.



Zerdenin fazla koyu olmaması gerekir. Suyunu ve nişastasının ayarını iyi tutturmak gerekir. Safran'ın da fazla kullanılmaması lazımdır.

Arzuya göre üzerine gülsuyu da konabilir.



Şekerpare



Malzemeler :



Şurup için :



3 su bardağı toz şeker.

3,5 su bardağı su.

Yarım limon suyu.



Hamur için :



5 kahve fincanı un.

10 çorba kaşığı pudra şekeri

2,5 kahve fincanı margarin

1 yumurta

Yarım su bardağı toz badem

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yarım limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi

1 su bardağı ceviz içi, şam fıstığı veya badem.



Hazırlanışı :



Derin bir kapta un, pudra şekeri, margarin, yumurta, toz badem, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesini karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Şekerparelerin üzerini istediğinize göre ceviz içi, fındık veya badem ile süsleyin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.

Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp şurubu hazırlayın. Limon suyunu ilave edip ateşten alın.

Sıcak şurubu sıcak şekerparelerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve servis yapın.

EN_NİSA
EN_NİSA
Forum Sahibi
Forum Sahibi

Aktiflik :
ZERDE                     <                      Şekerpare     Left_bar_bleue999 / 999999 / 999ZERDE                     <                      Şekerpare     Right_bar_bleue


Mesaj Sayısı : 862
Puan : 2627
Kayıt tarihi : 31/03/12

http://ennisa.forum-express.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz