En son konular
Turşu yapımında püf noktalar
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Mutfak Püf Noktaları
1 sayfadaki 1 sayfası
Turşu yapımında püf noktalar
[size=12]Sonbaharın ilk günleri kışa hazırlıkla geçer. Hazırlanan turşu ve reçeller kavanozlardaki yerini alır. Turşu hazırlamak hiç de zor değil! Yeter ki püf noktalarına dikkat edin.
Soğuk havalara yakın zamanlarda yapılır. Bu nedenle kavanoz kavanoz turşu hazırlamaya ne dersiniz? Ancak turşu hazırlamanın da birçok önemli püf noktası var.
İşte dikkat edeceğiniz noktalar:
Turşu yapılacak sebzenin veya meyvenin çok taze olması gerekir.
Sebzeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra düzgün bir şekilde kavanoza yerleştirin.
Hava almaması için kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Zaman zaman turşuların üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın ve kapağını tekrar sıkıca kapatın.
Kavanoza yerleştirdiğiniz turşuları arada bir ters yüz edin. Böylece içindeki turşu yapan maddeler daha iyi karışacaktır.
Çeşidi ne olursa olsun turşuların üzerine limonlu sirkeli, sarımsaklı ve tuzlu su ekleyin. Ayrıca yerine göre tat vermesi için koruk, nohut, kereviz ve maydanoz yaprağı ile kırmızıbiber ekleyin.
Sebzelerin çiğden turşusu yapıldığı gibi kaynatıldıktan sonra da turşusu yapılabilir.
Turşuları, güneş ışığı almayan serin bir yerde, olana dek bekletin.
Saklama kapları:Turşu yapımında püf noktaların yanı sıra saklandığı kap da çok önemli. Eskiler turşuları tahta fıçıların içinde muhafaza edermiş. Günümüzde ise genellikle cam kavanozlar tercih ediliyor. Bunun nedeni ise turşunun olup olmadığını, kavanozun kapağını açmadan kontrol edebilmek… Bir diğer neden, göze hitap etmesi ve önemli sebep ise cam kavanozların daha sağlıklı oluşu.
[/size]
Similar topics
» TURŞU TARİFLERİ
» LEKELERLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR
» Siyah Noktalar Nasıl Geçer?
» çeşitli reçel tarifleri ve bazı önemli noktalar
» LEKELERLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR
» Siyah Noktalar Nasıl Geçer?
» çeşitli reçel tarifleri ve bazı önemli noktalar
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Mutfak Püf Noktaları
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA