En son konular
ÇERKEZ TAVUĞU < ÇİĞ KÖFTE
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Salatalar
1 sayfadaki 1 sayfası
ÇERKEZ TAVUĞU < ÇİĞ KÖFTE
ÇERKEZ TAVUĞU
Malzemeler : (4-5 kişi için)
1 adet Tavuk
2 dilim ekmek içi
3 su bardağı Ceviz İçi
Tuz, Kırmızı Biber
Hazırlanışı :
Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır.
3 su bardağı Ceviz İçi, makineden geçirilerek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur. Yağı çıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır. Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür.
Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır. Birlikte tekrar makineden geçirilir. Tavuk suyu ilave edilir. Karıştırılır.
Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir. Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır.
Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir.
Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkez Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir.
ÇİĞ KÖFTE
Malzemeler :
1 su bardağı İnce Bulgur
250 gr sinirsiz, iyice dövülmüş dana eti ya da yağsız kıyma
1 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Zeytinyağ
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Taze Nane
1 bağ Taze Soğan
1 bağ Taze Sarımsak
1 adet Domates
2 yemek kaşığı Biber Salçası
Tuz, Kara Biber, Kimyon, Kırmızı Acı Biber
Hazırlanışı :
Bulguru önceden ıslatın. Suyunu süzdükten sonra rendelenmiş kuru soğan ve küçük küçük doğranmış domates karıştırın. Yoğrulur (yoğrulma sırasında elinizi suyla ıslatın).
İçine tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, biber salçasını ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, eti ilave edin. Bulgur ve et ölünceye (yumuşayıncaya) kadar iyice yoğurun. Bu yoğurma etin durumuna göre uzunca bir süre devam etmesi gerekir.
Bu karışıma zeytinyağ, ince ince doğranmış, maydanoz, taze soğan, sarımsak, nane ilave edin. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Marul yaprakları üzerine yerleştirin.
Çiğ Köftenin yanında, çoban salatası, tere, turp, marul salatası servis edilebilir.
Kıyma kullanacaksanız, 2-3 kez çektirin. Et kullanacaksanız tahta tokmakla dövülürse daha leziz olur.
Malzemeler : (4-5 kişi için)
1 adet Tavuk
2 dilim ekmek içi
3 su bardağı Ceviz İçi
Tuz, Kırmızı Biber
Hazırlanışı :
Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır.
3 su bardağı Ceviz İçi, makineden geçirilerek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir. Çok hafif ateşte, tahta bir kaşıkla ezilerek, yoğrulur. Yağı çıkmaya başlayınca, bir kaç kaşık tavuk suyu ilave edilerek karıştırılır. Ateşten indirilir ve süzgeçte yağı süzülür.
Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır. Birlikte tekrar makineden geçirilir. Tavuk suyu ilave edilir. Karıştırılır.
Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir. Hazırladığımız Ceviz İçi karışımı ile karıştırılır.
Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir.
Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkez Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir.
ÇİĞ KÖFTE
Malzemeler :
1 su bardağı İnce Bulgur
250 gr sinirsiz, iyice dövülmüş dana eti ya da yağsız kıyma
1 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Zeytinyağ
1 demet Maydanoz
10 dal kadar Taze Nane
1 bağ Taze Soğan
1 bağ Taze Sarımsak
1 adet Domates
2 yemek kaşığı Biber Salçası
Tuz, Kara Biber, Kimyon, Kırmızı Acı Biber
Hazırlanışı :
Bulguru önceden ıslatın. Suyunu süzdükten sonra rendelenmiş kuru soğan ve küçük küçük doğranmış domates karıştırın. Yoğrulur (yoğrulma sırasında elinizi suyla ıslatın).
İçine tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, biber salçasını ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, eti ilave edin. Bulgur ve et ölünceye (yumuşayıncaya) kadar iyice yoğurun. Bu yoğurma etin durumuna göre uzunca bir süre devam etmesi gerekir.
Bu karışıma zeytinyağ, ince ince doğranmış, maydanoz, taze soğan, sarımsak, nane ilave edin. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Marul yaprakları üzerine yerleştirin.
Çiğ Köftenin yanında, çoban salatası, tere, turp, marul salatası servis edilebilir.
Kıyma kullanacaksanız, 2-3 kez çektirin. Et kullanacaksanız tahta tokmakla dövülürse daha leziz olur.
Similar topics
» SALÇALI KÖFTE _ FIRINDA PATLICANLI KÖFTE
» KÖFTE TARİFLERİ
» Peyniri köfte
» TERBİYELİ KÖFTE
» İÇLİ KÖFTE < KARNABAHAR SALATASI
» KÖFTE TARİFLERİ
» Peyniri köfte
» TERBİYELİ KÖFTE
» İÇLİ KÖFTE < KARNABAHAR SALATASI
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Salatalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA