En son konular
MANTARLI ET < SEBZE KÖFTESİ
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Sebze Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
MANTARLI ET < SEBZE KÖFTESİ
MANTARLI ET
Malzemeler : (2 kişi için)
450 gr Dana Antrekot
12 orta Boı Mantar
1 adet Dolmalık Biber
½ Su bardağı Krema
1 tatlı kaşığı Biberiye
Tuz
Hazırlanışı :
Yağın 1 tatlı kaşığını teflon tavaya alıp kızdırın. Etlerin iki tarafını da pişirin.
Bu arada mantarları, havucu ve biberi ince dilimleyin. Onları da başka bir tavada 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe soteleyin.
Üzerine kremayı ilave edip, 5 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce, biberiye ve tuzla tatlandırın. Kızaran etlerin üzerine yayıp, sıcak servis yapın.
SEBZE KÖFTESİ
Malzemeler : (4-5 kişi için)
3 adet Patates
1 adet Havuç
1 adet Kereviz
1 adet küçük Pırasa
1 Kase Konserve Bezelye
1 adet küçük Karnabahar
½ demet Maydanoz
3 adet taze Soğan
2 adet Yumurta
1 çay bardağı Un
1 çay bardağı Galeta Unu
1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
İlk önce patatesleri haşlayıp soyun. Havucu, kerevizi, pırasayı, karnabaharı yıkayıp robotta kıyın.
Hepsini tereyağ ile yanmaz tavada kavurun. Bezelye, maydanoz ve taze soğanları ekleyip, kavurmaya devam edin. Sebzeler hafifçe yumuşayınca ateşten alın. Patatesleri ezin, tuz ve karabiber ekleyin. Fazla ezmeden kavrulmuş sebzeleri patatesle karıştırın.
Yumurtaların aklarını ayırıp sarılarını sebze ve patates karışımına ekleyin. Yumurta da başka bir tabakta tuz ve karabiberle karıştırın.
Diğer bir tabakta da galeta ununu hazırlayın. Karışımdan elma büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yassıltıp şekil verin. Sıra ile yumurta akı, un ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Her iki tarafını da kızartıp servis yapın.
Yemeğimizin malzeme listesi ilk bakışta çok fazla gözükebilir. Ama sebze sevmeyen çocuklarımız için harika bir yemek ve gerekirse evde bulunmayan sebzelerin yerine diğerlerinin miktarlarını arttırarak uygulayabilirsiniz.
Malzemeler : (2 kişi için)
450 gr Dana Antrekot
12 orta Boı Mantar
1 adet Dolmalık Biber
½ Su bardağı Krema
1 tatlı kaşığı Biberiye
Tuz
Hazırlanışı :
Yağın 1 tatlı kaşığını teflon tavaya alıp kızdırın. Etlerin iki tarafını da pişirin.
Bu arada mantarları, havucu ve biberi ince dilimleyin. Onları da başka bir tavada 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe soteleyin.
Üzerine kremayı ilave edip, 5 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce, biberiye ve tuzla tatlandırın. Kızaran etlerin üzerine yayıp, sıcak servis yapın.
SEBZE KÖFTESİ
Malzemeler : (4-5 kişi için)
3 adet Patates
1 adet Havuç
1 adet Kereviz
1 adet küçük Pırasa
1 Kase Konserve Bezelye
1 adet küçük Karnabahar
½ demet Maydanoz
3 adet taze Soğan
2 adet Yumurta
1 çay bardağı Un
1 çay bardağı Galeta Unu
1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
İlk önce patatesleri haşlayıp soyun. Havucu, kerevizi, pırasayı, karnabaharı yıkayıp robotta kıyın.
Hepsini tereyağ ile yanmaz tavada kavurun. Bezelye, maydanoz ve taze soğanları ekleyip, kavurmaya devam edin. Sebzeler hafifçe yumuşayınca ateşten alın. Patatesleri ezin, tuz ve karabiber ekleyin. Fazla ezmeden kavrulmuş sebzeleri patatesle karıştırın.
Yumurtaların aklarını ayırıp sarılarını sebze ve patates karışımına ekleyin. Yumurta da başka bir tabakta tuz ve karabiberle karıştırın.
Diğer bir tabakta da galeta ununu hazırlayın. Karışımdan elma büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yassıltıp şekil verin. Sıra ile yumurta akı, un ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Her iki tarafını da kızartıp servis yapın.
Yemeğimizin malzeme listesi ilk bakışta çok fazla gözükebilir. Ama sebze sevmeyen çocuklarımız için harika bir yemek ve gerekirse evde bulunmayan sebzelerin yerine diğerlerinin miktarlarını arttırarak uygulayabilirsiniz.
Similar topics
» KABAK MÜCVER < KARNABAHAR KÖFTESİ
» SEBZE ÇORBASI
» MANTARLI ET SOTE _ KADINBUDU KÖFTE
» Mantarlı Ayçöreği _ Soğanlı Pizza
» mercimek köftesi
» SEBZE ÇORBASI
» MANTARLI ET SOTE _ KADINBUDU KÖFTE
» Mantarlı Ayçöreği _ Soğanlı Pizza
» mercimek köftesi
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Sebze Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA