En son konular
MANTARLI ET SOTE _ KADINBUDU KÖFTE
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
MANTARLI ET SOTE _ KADINBUDU KÖFTE
KADINBUDU KÖFTE
Malzemeler : (4 kişi için)
750 gr Kıyma
2 adet Kuru Soğan
1 kahve fincanı Pirinç
2 yemek kaşığı ve 1 bardak Yağ
4 adet Yumurta
1,5 bardak Su
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Bir tavada 2 kaşık yağda çentilmiş 2 adet Soğan hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulmuş soğanlara 1,5 bardak su, 1 kahve fincan Pirinç, 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
Kıymanın yarısı, yağsız bir tencerede suyunu salıp, çekene kadar kavrulur (isteğe bağlı). Bu kıyma diğer yarıya ilave edilir. Hepsi birlikte iyice yoğrulur ve robottan geçirilir.
İçine 2 yumurta, karabiber, tuz ve pirinçli karışım ilave edilir. Hepsi birlikte yoğrulur. Pirinçli kıymadan küçük topaklar alınıp, iki avuç arasında yuvarlanır. Oval yassı köfteler haline getirilir.
2 adet Yumurta bir tabakta iyice çırpılır. Köfteler, bu yumurtalara batırılarak, kızgın yağda kızartılır.
MANTARLI ET SOTE
Malzemeler : (4 kişi için)
500 gr Kuşbaşı Et,
300 gr Mantar
2 adet Domates
1 adet Soğan
2 adet Sivri Biber
Margarin
Tuz, Kara Biber, Kekik, Nane, Pul Biber
Hazırlanışı :
Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun, içine kuş başı etleri atın. Suyunu çekene kadar kavurun. Kavurduğumuz etin üzerine rendelenmiş domates veya 1 kaşık salçayı dökün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Kavrulan etlerin üzerine atın. 1 su bardağı su, tuz ve diğer baharatları ilave edip karıştırın. Tencerin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
Similar topics
» SALÇALI KÖFTE _ FIRINDA PATLICANLI KÖFTE
» MANTARLI ET < SEBZE KÖFTESİ
» İSTİM KEBABI _ İZMİR KÖFTE
» KÖFTE TARİFLERİ
» Peyniri köfte
» MANTARLI ET < SEBZE KÖFTESİ
» İSTİM KEBABI _ İZMİR KÖFTE
» KÖFTE TARİFLERİ
» Peyniri köfte
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA