En son konular
YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yabancı Mutfak Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ
ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE(Malatya)
Ispanaklı köfte Malatya yöresine ait enfes yemeklerden biridir.Zaten
malatya’nın en çok köfteleri meşhurdur.Kayısı,ayva,kiraz gibi bir çok
meyve ağacının yapraklarından köfteli sarmalar yapılıp yemeği
pişirilmektedir.Hele o kiraz yaprağı köftesi yok mu,o kadar lezzetli
olur ki tadına doyum olmaz.Ispanaklı köfte bunlardan sadece
biri.Zamanla diğer köfte çeşitlerini de paylaşırım inşaallah….
MALZEMELER (köfte için)
2 su bardağı köftelik bulgur(ince)
1.5 su bardağı su (ıslatmak için)
5 yemek kaşığı un
1 bardaktan bir parmak eksik su (yoğururken kullanılacak)
1.5 tatlı kaşığı tuz
—
Yarım kg.ıspanak
1 çay bardağı siyah veya yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya biraz sumak
zeytinyağı
YAPILIŞI
- Bulguru ılık suyla ıslatın
- 1 saat sonra ununu ve tuzunu atıp,1 bardak kadar su kullanarak köfte hamurunuzu yoğurun
- bilye büyüklüğünde küçük köfteler yapın.
- bir tencereye soğanları ve yağı koyup hafif kavurun.
- salçasınıda ilave edin,erittikten sonra kâfi miktarda su ve tuz koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynara çıktıktan sonra mercimekleri atıp iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra köfteleri ve ince doğranmış ıspanakları ilave edin.Ekşisinide katın.Köfteler pişince yemeğiniz hazır.Alıntı
NUR_UL HAK- Üye
- Aktiflik :
Mesaj Sayısı : 310
Puan : 820
Kayıt tarihi : 06/04/12
Nerden : TÜRKİYE
Geri: YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ
Tereyağlı Kuymak
TEREYAĞLI KUYMAK
Malzemesi : Yeteri kadar un
Tereyağ Pekmez
Su Tuz
Yapılışı : Tencereye bir litre kadar su konulur. İçine tuz atılır. Su
kaynatılır.Suyun içine un yavaş yavaş konmaya başlanır ve un iyice hamur
haline getirilir. Sonra tereyağ eritilir. İçine pekmez konulur. Tekrar
hamur bir tabağa koyarak onu yani hamurun içi hamur şeklinde açılır.
Tereyağ konulur ve servis yapılır.
NUR_UL HAK- Üye
- Aktiflik :
Mesaj Sayısı : 310
Puan : 820
Kayıt tarihi : 06/04/12
Nerden : TÜRKİYE
Geri: YÖRESEL YEMEK TARİFLERİ
EKŞİLİ PİLAV (KASTAMONU)
Yarım kg pilavlık bulgur
1 kg yoğurt
3 adet soğan
2 demet ebegümeci
1 demet ısırgan
2 demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 adet taze soğan
Yarım paket Teremyağ
Yeterli miktarda tuz
4 su bardağı su
Yarım kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun. 2 adet soğanı
yemeklik doğrayın. Tencereye ilave edin. 1 kg yoğurdu sulandırıp,
bulgura ekleyin. Bir taşım kaynatın. 2 demet ebegümeci, 1 demet
maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp, tencereye ekleyin.
Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın. Küçük bir tavanın içinde
yarım paket Teremyağını eritin. Artan 1 adet kuru soğanı da yemeklik
doğrayıp, yağın içinde pembeleşince-ye kadar kavurun. Pilavın üzerine
dökün. En üste de artan bir demet kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı
koyup, servis yapın.
Yarım kg pilavlık bulgur
1 kg yoğurt
3 adet soğan
2 demet ebegümeci
1 demet ısırgan
2 demet maydanoz
Birkaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 adet taze soğan
Yarım paket Teremyağ
Yeterli miktarda tuz
4 su bardağı su
Yarım kg bulguru, 4 su bardağı su ile birlikte tencereye koyun. 2 adet soğanı
yemeklik doğrayın. Tencereye ilave edin. 1 kg yoğurdu sulandırıp,
bulgura ekleyin. Bir taşım kaynatın. 2 demet ebegümeci, 1 demet
maydanoz ve birkaç dal taze naneyi ince ince kıyıp, tencereye ekleyin.
Koyu bir çorba kıvamına gelene dek kaynatın. Küçük bir tavanın içinde
yarım paket Teremyağını eritin. Artan 1 adet kuru soğanı da yemeklik
doğrayıp, yağın içinde pembeleşince-ye kadar kavurun. Pilavın üzerine
dökün. En üste de artan bir demet kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı
koyup, servis yapın.
NUR_UL HAK- Üye
- Aktiflik :
Mesaj Sayısı : 310
Puan : 820
Kayıt tarihi : 06/04/12
Nerden : TÜRKİYE
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yabancı Mutfak Tarifleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA