En son konular
Gökkuşağı pasta mükemmel :)
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Kekler/Pastalar/Kurabiyeler
1 sayfadaki 1 sayfası
Gökkuşağı pasta mükemmel :)
Gökkuşağı Pasta
Malzemeler:
Keki için:
225 gr. tereyağı
466 gr. toz şeker
5 yumurta beyazı
2 çay k. vanilya
375 gr. un
1 tutam tuz
335 ml. süt
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kırmızı, Sarı, Turuncu, Mavi, Yeşil ve Mor Renkli Jel gıda boyası veya sıvı gıda boyası . (gıda boyası alacaksanız her rengi ayfrı ayrı almayın ana renkleri alın ana renklerden ara renkleri oluşturun )
yada ben gıda boyasına katşıyım diyorsanız doğal renkleri oluşturabilirsiniz.
ıspanağı haşlarıp püre haline getirerek YEŞİL
havucu da aynı şekilde püre haline getirirseniz TURUNCU
limonu rendenin ince tarafıyla rendeleyip eklerseniz SARI
narı da püre yaparak KIRMIZI yı oluşturabilirsiniz. diğer renleri de bu şekilde çıkarabilirsiniz. maviyi yaban mersininden, karaduttan koyu rengi de oluşturabilirsiniz.
Krema için:
400 gr. krema peyniri
6 yemek k. tereayağı
6 kap pudra şekeri
2 çay k. vanilya
Hazırlanışı: Fırın 175 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Kullanılacak kalıplar yağlı kağıt ile kaplanarak hazırlanır.
Kek için; yağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Çırpma işlemi devam ederken yumurta beyazları teker teker ilave edilir.
Un, tuz, hamur kabartma tozu elenerek bir kapta hazırlanır. 3 kısımda eklenecektir.
Çırpılmakta olan malzemeye; kuru malzemeler – süt ve vanilya – kuru malzeme – süt ve vanilya – kuru malzemeler şeklinde unlu grup 3 seferde, sütlü grup ise 2 seferde eklenecektir.
Hazırlanan kek hamuru, 6 parçaya ayrılır ve renklendirilir.
Hazırlanan kalıplara dökülerek, ön ısıtma yapılmış fırında 23cm’lik kalıp için 15 dakika, 18 cm’lik kalıp için 23 dakika pişirilir.
Süre sonunda tel ızgara alınarak soğuması için bekletilir.
Yağlı krema için: Margarin, yüksek devirde stand mikserinde çırpılır.
Krema kıvamına geldiğinde vanilya ve azar azar krema peyniri ilave edilerek, çırpmaya devam edilir. Ekleme bittiğinde krema kullanıma hazırdır.
Soğuyan kek katlarının arasına krema sürülerek birleştirilir. Renk sıralaması isteğe bağlı olabilir.
Bir gece bu şekilde buzdolabında bekletilir. Ertesi gün üzeri şeker hamuru ile kaplanarak, servis edilir.
bu pastayı ben kendim yaptım ve denedim aşağıdaki yaptığım pastanın resmidir
Malzemeler:
Keki için:
225 gr. tereyağı
466 gr. toz şeker
5 yumurta beyazı
2 çay k. vanilya
375 gr. un
1 tutam tuz
335 ml. süt
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kırmızı, Sarı, Turuncu, Mavi, Yeşil ve Mor Renkli Jel gıda boyası veya sıvı gıda boyası . (gıda boyası alacaksanız her rengi ayfrı ayrı almayın ana renkleri alın ana renklerden ara renkleri oluşturun )
yada ben gıda boyasına katşıyım diyorsanız doğal renkleri oluşturabilirsiniz.
ıspanağı haşlarıp püre haline getirerek YEŞİL
havucu da aynı şekilde püre haline getirirseniz TURUNCU
limonu rendenin ince tarafıyla rendeleyip eklerseniz SARI
narı da püre yaparak KIRMIZI yı oluşturabilirsiniz. diğer renleri de bu şekilde çıkarabilirsiniz. maviyi yaban mersininden, karaduttan koyu rengi de oluşturabilirsiniz.
Krema için:
400 gr. krema peyniri
6 yemek k. tereayağı
6 kap pudra şekeri
2 çay k. vanilya
Hazırlanışı: Fırın 175 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Kullanılacak kalıplar yağlı kağıt ile kaplanarak hazırlanır.
Kek için; yağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
Çırpma işlemi devam ederken yumurta beyazları teker teker ilave edilir.
Un, tuz, hamur kabartma tozu elenerek bir kapta hazırlanır. 3 kısımda eklenecektir.
Çırpılmakta olan malzemeye; kuru malzemeler – süt ve vanilya – kuru malzeme – süt ve vanilya – kuru malzemeler şeklinde unlu grup 3 seferde, sütlü grup ise 2 seferde eklenecektir.
Hazırlanan kek hamuru, 6 parçaya ayrılır ve renklendirilir.
Hazırlanan kalıplara dökülerek, ön ısıtma yapılmış fırında 23cm’lik kalıp için 15 dakika, 18 cm’lik kalıp için 23 dakika pişirilir.
Süre sonunda tel ızgara alınarak soğuması için bekletilir.
Yağlı krema için: Margarin, yüksek devirde stand mikserinde çırpılır.
Krema kıvamına geldiğinde vanilya ve azar azar krema peyniri ilave edilerek, çırpmaya devam edilir. Ekleme bittiğinde krema kullanıma hazırdır.
Soğuyan kek katlarının arasına krema sürülerek birleştirilir. Renk sıralaması isteğe bağlı olabilir.
Bir gece bu şekilde buzdolabında bekletilir. Ertesi gün üzeri şeker hamuru ile kaplanarak, servis edilir.
bu pastayı ben kendim yaptım ve denedim aşağıdaki yaptığım pastanın resmidir
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Kekler/Pastalar/Kurabiyeler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA