En son konular
TAZE ETLİ BEZELYE < ETLİ BİBER DOLMASI
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Sebze Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
TAZE ETLİ BEZELYE < ETLİ BİBER DOLMASI
TAZE ETLİ BEZELYE
Malzemeler : (4 kişi için)
1 Kg Taze Bezelyenin içi
250 gr Kuşbaşı Et
1 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
3 kaşık Yağ
3 su bardağı Su
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz
Hazırlanışı :
Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur. Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince ince kesilmiş domates eklenir. Kavrulmaya devam edilir.
Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir. Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir.
ETLİ BİBER DOLMASI
Malzemeler : (4 kişi için)
12 tane Dolmalık Biber
250 gr orta yağlı Kıyma
1 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
3 yemek kaşığı Yağ
1 kahve fincanı pirinç
1 demet Maydanoz
1 demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Biberlerin saplarından tutulup baş parmak ile bastırılarak üzerleri açılır. İçindeki tohumlar boşaltılıp, kesilir.
Bir tasa kıyma, çentilmiş soğan, pirinç, ince ince doğranmış domates, maydanoz ve dereotu, 1 fincan su, tuz ve karabiber konularak, iyice yoğrulur ve iç hazırlanır.
Hazırlanan iç, biberler fazla sıkıştırılmadan doldurulur. Üzerlerine çkarlarak kesilmiş kendi saplar ya da domatesden kapak yapılır. Bir tencereye biberlerin başlar üste gelecek şekilde fazla sıkıştırılmadan sıralanr.
Hepsi doldurulduktan sonra, dolmaların üzerine çıkacak kadar su konulur ve hafif ateşte pişirilir.
Malzemeler : (4 kişi için)
1 Kg Taze Bezelyenin içi
250 gr Kuşbaşı Et
1 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
3 kaşık Yağ
3 su bardağı Su
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz
Hazırlanışı :
Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur. Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince ince kesilmiş domates eklenir. Kavrulmaya devam edilir.
Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir. Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir.
ETLİ BİBER DOLMASI
Malzemeler : (4 kişi için)
12 tane Dolmalık Biber
250 gr orta yağlı Kıyma
1 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
3 yemek kaşığı Yağ
1 kahve fincanı pirinç
1 demet Maydanoz
1 demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Biberlerin saplarından tutulup baş parmak ile bastırılarak üzerleri açılır. İçindeki tohumlar boşaltılıp, kesilir.
Bir tasa kıyma, çentilmiş soğan, pirinç, ince ince doğranmış domates, maydanoz ve dereotu, 1 fincan su, tuz ve karabiber konularak, iyice yoğrulur ve iç hazırlanır.
Hazırlanan iç, biberler fazla sıkıştırılmadan doldurulur. Üzerlerine çkarlarak kesilmiş kendi saplar ya da domatesden kapak yapılır. Bir tencereye biberlerin başlar üste gelecek şekilde fazla sıkıştırılmadan sıralanr.
Hepsi doldurulduktan sonra, dolmaların üzerine çıkacak kadar su konulur ve hafif ateşte pişirilir.
Similar topics
» ÇARDAK KEBABI _ TAZE ETLİ BEZELYE
» FIRINDA KAĞIT KEBABI _ KABURGA DOLMASI
» EBEGÜMECİ KAVURMASI < ETLİ BAMYA
» HASAN PAŞA KÖFTESİ _ ETLİ GÜVEÇ
» SEFTALİ KÖFTESİ _ SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
» FIRINDA KAĞIT KEBABI _ KABURGA DOLMASI
» EBEGÜMECİ KAVURMASI < ETLİ BAMYA
» HASAN PAŞA KÖFTESİ _ ETLİ GÜVEÇ
» SEFTALİ KÖFTESİ _ SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Sebze Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA