En son konular
ŞEFTALİ KEBABI
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
ŞEFTALİ KEBABI
ŞEFTALİ KEBABI (5 kişilik)
Malzemeler:
Yarım kilo az yağlı kıyma,
1 adet orta boy soğan,
3 dilim bayat ekmek içi,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
1’er çay kaşığı tuz, karabiber, köfte baharatı,
1 çorba kaşığı salça
Pilav için:
Yarım çorba kaşığı safran,
2 su bardağı baldo pirinç,
yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
yarım su bardağı sıvıyağ,
3 su bardağı sıcak su,
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Derin bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, bayat ekmek içini, kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, tuzu ve baharatları koyup iyice yoğuralım. Hazırladığımız köfte harcını 5’e ayıralım. Kuzu gömleğini 5 kare parça oluşacak şekilde keselim. Her bir gömlek parçasına köfte harcını yerleştirelim. Gömlek yağını yuvarlak oluşturacak şekilde köfte harcının üst kısmında toplayalım. Ters çevirerek fırın tepsisine dizelim. Fırında, üzerleri kızarana dek pişirelim.
Kızardığında bir buçuk su bardağı su ile 1 çorba kaşığı salçayı karıştırıp, tepsiye aktaralım. 15-20 dakika daha pişirelim. Bu arada gömlek yağı pişerken yağını bırakır. Tepsideki bu fazla yağı kaşık yardımıyla tepsiden alalım ve sosu ile pişirmeye devam edelim.
Üzümlü pilav için; safranı, birkaç saat önceden 2 su bardağı sıcak suda bekletelim. Baldo pirinci de tuzlu suda yarım saat bekletelim. Daha sonra birkaç su yıkayıp pirincin suyunu süzdürelim. Sıvıyağda pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Safranlı suyu süzdürerek pirinçli tencereye aktaralım. Kuru üzümleri de ilave edip, 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzu katalım. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim.
Kebapla birlikte, pilavı servis tabağına alıp sıcakken servis yapalım.
Similar topics
» SEFTALİ KÖFTESİ _ SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
» SAÇ KEBABI
» İSTİM KEBABI _ İZMİR KÖFTE
» PAÇA HAŞLAMASI _ ORMAN KEBABI
» ÇARDAK KEBABI _ TAZE ETLİ BEZELYE
» SAÇ KEBABI
» İSTİM KEBABI _ İZMİR KÖFTE
» PAÇA HAŞLAMASI _ ORMAN KEBABI
» ÇARDAK KEBABI _ TAZE ETLİ BEZELYE
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA