En son konular
İSTİM KEBABI _ İZMİR KÖFTE
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
İSTİM KEBABI _ İZMİR KÖFTE
İSTİM KEBABI
Malzemeler : (4 kişi için)
½ Kg Kuşbaşı İncik Eti
4 diş Sarımsak
2 adet Kuru Soğan
4 adet Domates
4 adet Sivri Biber
2 adet Patlıcan
4 yemek kaşığı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Kuşbaşı kuzu etini, kabuğu soyulmuş ve doğranmış iki domates,iki biber, sarmısak, soyulup dörde bölünmüş soğan, tuz, karabiber, su ve biraz yağla birlikte güzelce pişirin.
Onlar pişerken iki patlıcanın kabuklarını alacalı soyarak uzunlamasına beşe bölüp, yağda kızartın.
Kızaran patlıcanları ayrı bir kaba alın. İki dilim patlıcanı + işareti oluşturacak şekilde üst üste koyun.Tam ortasına
sebzelerini ayırdığınız pişmiş etten iki kaşık yerleştirin. Patlıcanların dört ucunu üstte toplayın.Üzerine bir dilim halka domates ve uzunlamasına kesilmiş sivribiber koyarak açılmaması için kürdanla tutturun. Hepsini bu şekilde yaparak tepsiye dizin.
Etin suyunu üstlerine gezdirip 180 derecelik fırına verin. Biberler ve domatesler kızarınca fırından alıp servis yapın.
İZMİR KÖFTE
Malzemeler : (4 kişi için)
½ Kg Kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet Yumurta
2 yemek kaşığı Yağ
2 adet büyükçe Domates
½ kaşık Salça
2 bardak Su
1 küçük demet maydanoz
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
½ Kg Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış iki dilim ekmek içi, yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve 1 yumurta kırılıp güzelce yoğrulur.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, ıslatılmış iki el arasında parmak şeklinde köfteler yapılıp, bir tarafa bırakılır.
Köfteler bir tavada, yalnızca renkleri hafifçe dönecek kadar kızartılır. Yağlarıyla birlikte tencereye alınır.
Başka bir kapta salça, yağ içinde öldürülür. Buna kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler katılır. Domatesler de öldürülür. Domatesli su, köftelerin üzerine gezdirilerek dökülür. Hepsinin üstüne 2 bardak su dökülür. Orta hararette ısıda 5 dakika pişirilir.
Similar topics
» SALÇALI KÖFTE _ FIRINDA PATLICANLI KÖFTE
» SAÇ KEBABI
» ŞEFTALİ KEBABI
» PAÇA HAŞLAMASI _ ORMAN KEBABI
» ÇARDAK KEBABI _ TAZE ETLİ BEZELYE
» SAÇ KEBABI
» ŞEFTALİ KEBABI
» PAÇA HAŞLAMASI _ ORMAN KEBABI
» ÇARDAK KEBABI _ TAZE ETLİ BEZELYE
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA