En son konular
AYVA TATLISI < ELMALI TATLI
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Tatlılar/Helvalar
1 sayfadaki 1 sayfası
AYVA TATLISI < ELMALI TATLI
AYVA TATLISI
Malzemeler : (6 kişi için)
3 adet büyük Ayva
10 yemek kaşığı Şeker
2 adet Elma
½ çay kaşığı Tarçın
Süslemek İçin
Ceviz, Taze Kaymak
Hazırlanışı :
Ayvaları soyup ortadan ikiye bölerek çekirdek yuvalarını temizleyin. Fırına girebilecek kapaklı bir kaba dizin. Her yarım ayva için iki yemek kaşığı ve iki kaşık da fazladan olmak üzere sekiz kaşık toz şekeri üzerlerine gezdirin.
Çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Renk vermesi için çekirdekleri fırın kabına eklemeyi unutmayın. Diğer tarafta elmaları soyup rendeleyerek kalan iki kaşık şeker ve tarçınla karıştırın.
Ateşten aldığınız ayvaların çekirdek yuvalarına rendelenmiş elmaları eşit olarak yerleştirin kendi suyu ile 160 derece ısıdaki fırına verin. Kendi suyu az gelirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Elmalar ve ayvalar fırında iyice yumuşayınca çıkarın.
Servis tabaklarına alın.
Soğuduktan sonra üzerini taze kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapınız.
ELMALI TATLI
Malzemeler : (6 kişi için)
3 adet büyük Elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
½ lt Süt
1 çay kaşığı Tarçın
1 kahve fincanı Un
8 yemek kaşığı su bardağı toz şeker
1 paket Vanilya
Hazırlanışı :
Elmaları soyup çekirdek yuvalarını temizleyerek az suda 10 dakika kadar pişirin.
Servis tabağına alıp içlerine tarçın ve ceviz karışımından eşit miktarlarda doldurun.
Diğer tarafta süt, şeker ve unu karıştırarak koyuca bir muhallebi hazırlayın.Vanilyayı ekleyin. Ceviz ve elmaların üzerine yayın.
Soğuduktan sonra servis yapınız.
Malzemeler : (6 kişi için)
3 adet büyük Ayva
10 yemek kaşığı Şeker
2 adet Elma
½ çay kaşığı Tarçın
Süslemek İçin
Ceviz, Taze Kaymak
Hazırlanışı :
Ayvaları soyup ortadan ikiye bölerek çekirdek yuvalarını temizleyin. Fırına girebilecek kapaklı bir kaba dizin. Her yarım ayva için iki yemek kaşığı ve iki kaşık da fazladan olmak üzere sekiz kaşık toz şekeri üzerlerine gezdirin.
Çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Renk vermesi için çekirdekleri fırın kabına eklemeyi unutmayın. Diğer tarafta elmaları soyup rendeleyerek kalan iki kaşık şeker ve tarçınla karıştırın.
Ateşten aldığınız ayvaların çekirdek yuvalarına rendelenmiş elmaları eşit olarak yerleştirin kendi suyu ile 160 derece ısıdaki fırına verin. Kendi suyu az gelirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Elmalar ve ayvalar fırında iyice yumuşayınca çıkarın.
Servis tabaklarına alın.
Soğuduktan sonra üzerini taze kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapınız.
ELMALI TATLI
Malzemeler : (6 kişi için)
3 adet büyük Elma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
½ lt Süt
1 çay kaşığı Tarçın
1 kahve fincanı Un
8 yemek kaşığı su bardağı toz şeker
1 paket Vanilya
Hazırlanışı :
Elmaları soyup çekirdek yuvalarını temizleyerek az suda 10 dakika kadar pişirin.
Servis tabağına alıp içlerine tarçın ve ceviz karışımından eşit miktarlarda doldurun.
Diğer tarafta süt, şeker ve unu karıştırarak koyuca bir muhallebi hazırlayın.Vanilyayı ekleyin. Ceviz ve elmaların üzerine yayın.
Soğuduktan sonra servis yapınız.
Similar topics
» Kayısı Tatlısı < Portakallı İrmik Tatlısı
» Burma Tatlısı < Bonbon Tatlısı
» PORTAKAL FIRINDA < VİŞNELİ TATLI
» Elmalı Cheesecake
» Elmalı Strudel Çıtır Kurabiye
» Burma Tatlısı < Bonbon Tatlısı
» PORTAKAL FIRINDA < VİŞNELİ TATLI
» Elmalı Cheesecake
» Elmalı Strudel Çıtır Kurabiye
Kur'an ve Sünnet Işığında Müslüman Hanımlara Özel İslami Forum :: Mutfak/Yemek Bölümü :: Tatlılar/Helvalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
C.tesi Nis. 09, 2016 5:48 pm tarafından EN_NİSA
» selamun aleykum
Perş. Eyl. 10, 2015 10:52 am tarafından EN_NİSA
» Soru kandillerde oruç tutuyorum.......?
Ptsi Haz. 15, 2015 1:26 am tarafından EN_NİSA
» Kadir Gecesinin Fazileti
Cuma Haz. 12, 2015 5:52 pm tarafından EN_NİSA
» Yolcunun Oruç Tutmamasının Caizliği
Cuma Haz. 12, 2015 9:13 am tarafından EN_NİSA
» Ölünün Oruç Borcunu Velisinin Kaza Etmesi
Cuma Haz. 12, 2015 8:52 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Borcunun Kazası
Cuma Haz. 12, 2015 8:48 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Tedavi İçin Hacamat Yaptırması
Cuma Haz. 12, 2015 8:34 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlunun Cünüp Olarak Sabahlaması
Perş. Haz. 11, 2015 10:34 am tarafından EN_NİSA
» Orucu unutarak bozan kimse ne yapmalıdır?
Perş. Haz. 11, 2015 10:25 am tarafından EN_NİSA
» İftarda Acele Etmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:16 am tarafından EN_NİSA
» Sahur Yemenin ve Onu Geciktirmenin Fazileti
Perş. Haz. 11, 2015 10:14 am tarafından EN_NİSA
» Oruçlu Ne Zaman İftar Eder
Perş. Haz. 11, 2015 10:10 am tarafından EN_NİSA
» Oruca Ne Zaman Başlanacağı
Perş. Haz. 11, 2015 10:05 am tarafından EN_NİSA
» Ramazan Hilalinin Görülmesiyle Oruca Başlanır Şevval Hilalinin Görülmesiyle Bayram Yapılır
Perş. Haz. 11, 2015 9:59 am tarafından EN_NİSA